Probeer de Leica BLK360

Maak je eigen scan en test de Leica BLK360 op je eerste project. Incl. software en ondersteuning.

Leica BLK360 huren

Huur de Leica BLK360 eenvoudig. Wij leveren BLK360 direct bij u af of u haalt de scanner op bij u in de buurt.

Leica BLK360 kopen

Koop uw Leica BLK360 bij Scanner2GO en krijg toegang tot onze tutorials en praktische ondersteuning.
[Translate to NL:] Leica BLK360 testen, huren, kopen

Leica BLK360 Laserscanner

Het compacte ontwerp, HDR-fotografie, geïntegreerde warmtebeeldcamera en eenvoudige bediening met de iPad maken van de Leica BLK360 een populaire laserscanner. Er worden 360.000 metingen per seconde geregistreerd. De som van de metingen wordt opgeslagen in een zogenaamde pointcloud. Daarnaast maakt de BLK360 foto's met behulp van 3 ingebouwde digitale camera's.

De kleurinformatie wordt gebruikt om elke meting te kleuren met een kleurwaarde en om de latere editor een panoramatour te geven voor een beter begrip.

De BLK360 kan direct op het apparaat worden bediend, via de Cyclone Field 360 app of via de gratis Matterport Capture App.De BLK360 meetresultaten kunnen online beschikbaar worden gesteld via cloud of off-screen via gratis Tru View Viewer, ReCap of PinPoint.

Zeer up-to-date is de directe verbinding met de Scan2BIM Service,waarmee u met een muisklik een BIM-model kunt maken, bijvoorbeeld voor Autodesk Revit vanuit uw pointcloud. Neem een dag de tijd om de Leica BLK360 te ontdekken in een van onze trainingen of test of huur de BLK360 voor uw specifieke project.

Pointcloud Software voor de Leica BLK360

Voor de evaluatie van de pointcloud die met de BLK360 zijn vastgelegd, zijn 3 verschillende oplossingen beschikbaar.

Register 360 BLK Edition

Met Register360 BLK Edition biedt Leica zelf een goedkope introductie tot poitcloudregistratie en -verwerking. Vooral interessant is de directe ReCap-export voor alle Autodesk-gebruikers. De registersoftware kan optioneel worden uitgebreid door de Publisher en Publisher Pro om het leica typische puntenwolkformaat LGS uit te voeren. Dit LGS-formaat kan vervolgens worden bekeken en gedeeld met bijvoorbeeld de gratis TruView Viewer. Optioneel kunt u de CloudWorx-extensies ook gebruiken om uw pointcloud nog gemakkelijker te evalueren in uw CAD.

Scasa PinPoint

Een goedkope, interessante en vooral compatibel met bijna alle CAD-softwareoplossingen, is de PinPoint Suite bestaande uit de PinPoint Registration Tool en PinPoint Model. Met de Registratietool kunt u uw BLK360-pointclouds importeren, registreren, opschonen en uitvoeren in typische formaten zoals ReCap, E57 of rechtstreeks naar PinPoint Model. De panoramabeelden kunnen ook worden uitgevoerd als directe afbeeldingsbestanden. In PinPoint Model kunt u vervolgens alle typische evaluaties maken, zoals plattegronden, secties, 3D-punten, polylijnen of bijvoorbeeld orthofoto's van gevelweergaven.

Matterport Cloud

In tegenstelling tot de hierboven genoemde oplossingen biedt de Matterport Cloud de mogelijkheid om uw vastgelegde pointclouds volledig automatisch te evalueren. Hier ligt de focus op duidelijke tijdsbesparing. Een opgenomen tour is dus al een paar uur na de binnenkomst beschikbaar als link. Optioneel kunt u uw eenvoudige plattegronden, meshed 3D-model of complete BIM-modellen boeken. Aangezien dit clouddiensten zijn, is een actief cloudcontract vereist. Een combinatie van de Matterport Cloud met PinPoint on Top is ook mogelijk.

Bediening BLK360, Leica Field 360 App. Register360 BLK Ed.

Bediening BLK360, Matterport Capture App und PinPoint

Een interessant alternatief voor het gebruik van de Leica BLK360 is de gratis Matterport Capture App.

  1. Constructie Leica BLK360 voor scannen met de tablet
  2. Bediening en scannen met de Matterport-app/a>
  3. Download en registratie van BLK360 ruwe data

Instellingen en bediening voor scannen zonder tablet en app

In dit gedeelte vindt u alles wat u moet weten over de werking op het apparaat.

  1. Directe bediening op het apparaat
  2. Scaninstellingen via de Field 360-app
  3. Instellingen via een gratis data manager

Technisch gegevensblad

klik hier of op de foto om het technisch gegevensblad te downloaden.

Voorbeelden Leica BLK360

Zodat u van tevoren uw eigen beeld kunt krijgen van de meetresultaten van de Leica BLK360, hebben wij enkele voorbeeldgegevens voor u opgesteld. U kunt deze gegevens rechtstreeks downloadenvan ons helpcentrum.

Leica BLK360 Hulp en ondersteuning

Of het nu gaat om gebruiksaanwijzingen, veelgestelde vragen of gewoon een stapsgewijze handleiding. In ons Leica BLK360 Help en Ondersteuning gebied helpen wij u verder. Ga nu naar het Helpcentrum.

Leica BLK360 in de praktijk

Natuurlijk is het het meest logisch om de Leica BLK360 te testen op een of andere toepassing uit de praktijk voordat u koopt.

Registreer nu om de de BLK360 testen. 

Uiteindelijk bestaat een digitale inventarisatie met een BLK360 uit een simpele "drukknop". Zorg er wel voor dat je alle relevante contouren ziet en probeer niet in beeld te blijven staan. Test de BLK360 op uw bouwplaats. Meld je hier aan voor de test.

Zo eenvoudig is een pointcloudevaluatie met de PinPoint-software. De resultaten zijn eenvoudig te verwerken in bijna elk CAD-systeem, zelfs zonder ondersteuning voor pointclouds. Ontdek ons ambachtsinitiatief voor de digitalisering van vakmanschap.